Despre noi

img 26
0 +

Căsuța Din Pădure

Ca să împletim frumos modelul de învățământ românesc cu cel american, implementăm programul Step by Step care are drept fundament credința fermă în principiul democrației. Acesta îi încurajează pe copii să devină cetățeni activi și să aprecieze valorile inerente ale unui stil de viață independent.
Pe masură ce examinează nevoile copilului, programul Step by Step promovează neîncetat sisteme de valori ca: respectul reciproc, responsabilitatea dintre adulți și copii, onestitatea, grija și seriozitatea.

01

Localizare

Căsuța Din Pădure este situată într-o zonă liniștită la marginea pădurii, în cartierul Gavana din Pitești.

02

SPAȚIUL

Spațiul de care dispunem este organizat astfel încât să corespundă necesităților copiilor în funcție de vârsta acestora.

03

LOCURI DE JOACĂ

Curte de peste 1000 mp cu locuri de joacă adaptate la vârstele diferite ale copiilor, atunci când este cald.

fata pictata
img 23

Principii și obiective

Învățarea centrată pe copil
Educația prin experiență

img 25

Interacțiune și comunicare
Principiul învățării bazate prin joc

img 24

Principiul individualizării
Principiul învățării active

img 22

Învățarea prin cooperare
Stimularea potențialului copilului

John Dewey

Deoarece suntem o grădiniță româno – americană, ne dorim încununarea cu succes a celor două modele de educație.

Astfel, vom împleti frumos modelul de învățământ românesc, cu libertatea de exprimare și cu modelele de educație specifice învățământului american, concentrându-ne pe filozofia educației potrivit teoriei lui John Dewey. 

„Învățăm făcând!” Lumea noastră este o lume practică, în continuă schimbare, pe care o putem cunoaște doar prin acțiune. Omul din spatele cuvintelor este filosoful, educatorul și criticul social american John Dewey, care în 1887 a revoluționat modul de predare și ale cărui gânduri pedagogice au fost de atunci cunoscute în întreaga lume.

John Dewey este creditat că a fondat o abordare filosofică a vieții numită „pragmatism”, iar abordările sale asupra educației și învățării au fost influențe la nivel internațional și au rezistat de-a lungul timpului. El a văzut scopul educației că fiind cultivarea unor copii gânditori, care reflectă critic și sunt implicați social, mai degrabă decât destinatarii pasivi ai cunoștințelor stabilite. El a respins abordarea învățământului prin memorare condusă de un curriculum predeterminat. Dewey credea că materia tradițională este importantă, dar ar trebui să fie integrată cu punctele forțe și interesele preșcolarului.

Dewey a criticat reducționismul abordărilor educaționale care presupun că toate întrebările și ideile mari au deja răspuns și trebuie doar transmise preșcolarilor. El credea că toate conceptele și semnificațiile ar putea fi deschise reinventării și îmbunătățirii, iar toate disciplinele ar putea fi extinse cu noi cunoștințe, concepte și înțelegeri.

Grădiniță de

5/5

Casuța Din Pădure este situată într-o zonă liniștită la marginea pădurii, în cartierul Gavana din Pitești.

Spațiul de care dispunem este organizat astfel încât să corespundă necesităților copiilor în funcție de vârsta acestora.

Dispunem de o curte de peste 1000 mp cu locuri de joacă adaptate la vârstele diferite ale copiilor, unde atunci când este cald, vom organiza diferite activități care sa stimuleze interesul și curiozitatea copiilor.

Totodată, cum ieșim din curte intrăm în pădure, unde ne așteaptă un nou tărâm de explorat!

Clădirea este adaptată cerințelor Direcției de Sănătate Publică Argeș și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Grădinița Căsuța Din Pădure

Nutriție

bio

Hrană sănătoasă

Promovăm hrană sănătoasă pentru o creștere frumoasă!

natural

Catering

Pentru a asigura hrana copiilor am optat pentru varianta catering, lucrând cu o firmă care deține autorizație pentru activități de catering și transport alimente.

100natural

Meniu săptămânal

Stabilit în colaborare cu conducerea și este avizat de medicul nutriționist.

eco friendly

Individualizare

Porțiile sunt individualizate și transportate în recipiente de unică folosință cu păstrarea de probe pentru fiecare aliment servit, 24h.

img 26

Siguranță

Pentru siguranța copiilor, grădinița dispune de cabinet medical și un izolator, dotate în concordanță cu reglementările în vigoare.
Avem în permanență o asistență medicală care efectuează, zilnic, triajul epidemiologic și supraveghează starea de sănătate și de igienă individuală a copiilor.
Toate spațiile și jucăriile sunt dezinfectate în mod regulat. De asemenea, întreg spațiul este periodic igienizat.

Grădinița Căsuța Din Pădure